« | Home | »

Антички свет, европска и српска наука у Сремској Митровици

Учесници међународног научног симпозијума “Антика и савремени свет” и ове 2008. године,  од 26 – до 28. септембра, у организацији Друштва за античке студије Србије и Историјског архива “Срем” окупили су се у Сремској Митровици и Београду да презентујују научне радове у којима се на мултидисциплинаран начин разматрају достигнућа и тековине античке цивилизације и њихов утицај на савремене научне, културне и технолошке токове савременог човечанства.

Тема овогодишњег скупа, који је и ове године окупио значајан број учесника из земље и ионостранства, била је “Антички свет, европска и српска наука”. Радови презентовани на овогодишњем симпозијуму биће објављени у Зборнику радова, док је са прошлогодишњег симпозијума већ објављен Зборник радова „Европске идеје, античка цивилизација и српска култура“, који је изазвао значајну пажњу заинтересоване стручне и шире јавности.

Подршку организацији овог традиционалног скупа пружили су Министарство науке, Покрајински секретаријат за науку и Град Сремска Митровица.


.. o članku